søndag 29. mai 2011

Romjul/nyttårshelg på Skogen

Etter en smule overveielse fant vi ut at vi skulle feire nyttår på Østerby. Tankevirksomheten skyldtes kulda som hadde satt inn over østlandet. Snøen hadde òg begynt å lave ned, og vi visste at veien inn ikke var brøytet. Vel, vi reiste avgårde med et lite håp om at vi kunne brøyte vei med bilen.
Da vi kom til Godseiern ble det håpet slukket... Altfor mye snø! Men Godseiern hadde et bruk til på lur: Svartberget. Han regnet med at vi ville komme fram dit. Ingen bratte svingete bakker som kunne stoppe framrykkinga. Vi dro. Turen inn gikk greit. Bilen klarte seg fint gjennom snøfonnene.

Bilen bar preg av brøytinga..

Svartberget er en koselig plass som var en helt grei erstatter for Østerby. Det var en smule arbeid som måtte gjøres før godstolen kunne inntaes den kvelden. Det måtte fyres i begge ovnene og veien til utedassen måtte måkes. Jentene storkoste seg i løssnøen. Ulempen var kulda.

Svartberget.

Dagen etter ville Per Øyvind og jeg se om vi kunne komme oss inn til Østerby. Det hadde jo gått så lett til Svartberget. Vel, det gikk ikke så verst videre innover heller, men på toppen av Harabakken, var det full stopp. Da gikk snøen over panseret på bilen og den klarte ikke å dra seg framover. Det hadde føyka der oppe så snøen hadde lagt seg høy i veien. Vel, vel. det var bare å snu. Ved skiltet til Kavalainen skled vi av veien! Deilig!!! Tjue blå og langt fra folk. Hadde heldigvis en lang sporline i bilen. Feste den i en liten gran og i bilen. Etter å ha spadd fram hjulene, var det bare for Per Øyvind å dra i lina mens jeg kjørte forsiktig framover. Og vips var vi på veien igjen. Puh.....

Her ble det full stopp gitt....

På veien igjen etter bruk av elementær fysikk.

Det var rimelig godt å komme seg inn i varmen igjen etter den turen. Helgen gikk ellers med til å slappe av (!) og enkelte trugeturer med Per Øyvind eller alene. Trugering er undervurdert!


Holmtjerns vegen by winter.

 Det var ikke mange dyrespor å se i skogen, men på toppen av Holmtjernsvegen fant jeg sporet etter et enslig rådyr. Hva det gjorde så langt til skogs midtvinters aner jeg ikke. De pleier jo å trekke til bygds på vinteren.

At det var kaldt viser vel dette bildet....

Vi var advart mot gjengangere på skogen. Og en kveld fikk jeg bevis for at det var et gjenferd på Svartberget. Sjekk røyken som stiger opp fra pipa....

Dødningehoderøyken...

Det eneste som var litt skuffende ved å være på skogen nyttårsaften var fyrverkeriet. Vi gikk ut kl 00:00 for å se, men ikke en lyd. Absolutt ikke en lyd! Og det må innrømmes at det var særdeles godt!







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar