søndag 29. mai 2011

September

For første år var vi på Skogen på høsten og. Det var mye roligere enn i sommermånedene; vel og merke før jakta begynte.
Vi ble forvist til Aspetjernshytta den første helgen. Det er Kjff's hytte ved Store Emten. Forsåvidt grei nok,men evig langt unna favorittjerna. De to Emtenvannene har bare bestander av abbor og gjedde. De artene har jeg hjemme i hagen, så det er lite interessant å fiske etter det på Skogen.

En smule regn ved Lystjern..

Været var noe skiftende denne helgen, men det finnes ikke dårlig vær... osv osv. Fikk allikevel lurt en tass i Lystjern den helgen.



Denne helgen var vi ved Särgilampi for første gang. Det var Fotografen, eller Per Øyvind som han egentlig heter, som dro oss med opp. Kort vei fra Aspetjernshytta. Det er som før sagt et vakkert vann i helt spesielle omgivelser. Vi prøvde å fiske der, men i nordenden hvor vi var, er det fryktelig grunt og det ble mer bånnapp en fisk. Det kom vel et par abbortasser på land, men ikke noe å skrive hjem om.
Det som var litt merkelig var at det fantes ikke bær der. Hverken blå eller røde. Snodig....

 

Helgen etter var på plass igjen. Denne gangen på Østerby. Vi var forespurt om vi ville være med på fiskeutsett. Kjff har kultivert området i flere tiår, og setter ut fisk to ganger i året i enkelte vann. Det blir satt ut treåringer og noen litt større. Fiskepresset i enkelte av vannene er stort, så påfyll er nødvendig. Fisken kommer fra anlegget på Bjørkelangen, så det er lang kjørevei. Det var greit med folk som kom for å hjelpe, så utsettingen gikk greit. Ved Holmtjernsbrakka var det rigget til grill, så alle deltakerne fikk en matbit i kroppen mellom slagene. Godt tiltak...


Jeg var med å bære fisk til Lystjern og så at de svømte fornøyde ut i friheten.

Per Øyvind er en habil fotograf, og resten av helgen brukte vi til å snekre et fotoskjul som han skulle plassere ut skogen. Vi lagde en lemhytte i låven på Østerby og bar den ut til ønsket plass. (svett)
Kåken, eller hybelen, som jeg kalte den, ble bra.

Per Øyvind sjekker utsikten...

Jeg vil anbefale at dere sjekker ut bloggen hans òg. Det ligger en link til den på min. Inaturen. Mange flotte fotografier av det som rører seg på Skogen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar